Logo 1

Kako je Ed Norton odlučio pobednika ciklusa i šta nas čeka u narednom

Autor: Galiot David | 21/08/2018

Kako je Ed Norton odlučio pobednika ciklusa i šta nas čeka u narednom

Vreme, 19 časova i 30 minuta, datum 17. decembar 2017. godine. Poslednji kviz u trećem ciklusu, situacija na konačnoj tabeli sledeća: Nindža kornjače na prvoj poziciji, sa svega 20 bodova ispred ekipe Any Given Sunday(dvostruki uzastopni osvajači ciklusa). Sunday da bi odbranio titulu treba da bude 2 mesta ispred Kornjača na ovom kvizu, sa tim da ako su obe ekipe van top 2, rezultat je nerešen. Obe ekipe u najjačim sastavima koje su mogle da dovedu na poslednji kviz. Nije lako ni jednima ni drugima, ono što su gradili 3 meseca, staje u ovaj jedan kviz. Oseća se napetost u vazduhu, a nakon prvog poluvremena i jedni i drugi izlaze vrlo dobri. Sunday - 40,5 poena, Kornjače - 39,5. Ćuk određuje taktiku odbrane prvog mesta, džoker se koristi na istoj oblasti gde i Sunday. „Ko želi na džokera na sportu“, glasilo je pitanje upućeno preko mikrofona, Any Given Sunday diže ruku, isto rade i Kornjače. Pitanje „Iz koje južnoameričke države je golman Roberto Rohas“, tačan odgovor Čile, i jedni i drugi odgovorili Peru, odoše po 4 boda na obe strane. Veselo. Čitanje odgovora završeno, tabela je formirana. Sa neverovatnih 99 i 95 poena, prvo i drugo mesto su Dno dna i Desperadosi. Treći su Any Given Sunday sa 90,25, četvrti Paragraf lex sa 90, a peti Kornjače sa 88,5. Kakav trenutak, desilo se nemoguće. Nakon 12 kvizova, prvoplasirani i drugoplasirani su izjednačeni u borbi za titulu. Čeka se još 2 minuta do izbacivanja konačne tabele. Kod stola za žalbe, pojavljuje se Marko Jelić, iz ekipe Paragraf lex. Sa čuđenjem pokazuje papir na kome na pitanje „Ko igra kralja pod maskom, u filmu „Nebesko kraljevstvo“ njihov tačan odgovor Edvard Norton nije nagrađen sa još pola boda. Nakon provere i svih ostalih odgovora, Paragraf dobija svojih pola boda, čime odlazi mesto ispred ekipe Any Given Sunday, a samim tim donosi titulu najbolje ekipe u ciklusu „Nindža kornjačama“. Ok, teško da će moći da bude ovako neizvesno i u petom ciklusu, ali da probamo da nagovestimo šta nas čeka.

Da krenemo od najbolje petorke. Najboljih pet ekipa iz trećeg ciklusa su istih pet koje su bile najbolje i u ovom četvrtom ciklusu. Osim pomenutog dvojca, ovde su se ponovo našli Desperadosi, Jovan Užasni i Paragraf lex. Što se Kornjača tiče, šuška se da ih je Jovan Ćuk napustio, tako da će braniti titulu, najverovatnije sa samo jednim pobednikom TV Slagalice, Ešpekom. To će svakako biti teže za njih, ali ne i neizvodljivo, a takođe uvek postoji mogućnost da kapiten Stanković dovede još neko zvučno pojačanje. Što se tiče Sunday-a, proširili su klupu, i naoštreni su i spremni da povrate titulu koja im je izmakla. Treći favoriti Desperadosi-Napreduju krupnim koracima, predvođeni neverovatnim kapitenom Čedićem, ako spreče prosipanje bodova na mozgalicama i muzici, mogu i do prvog mesta. Četvrto mesto-Jovan Užasni-doveli su pojačanje za film, i sada su konkurentni na svakom kvizu, ako nastave u ritmu sa Mastersa, sigurno je da mogu jako mnogo. I poslednji član petorke, Paragraf lex. Zaista pravi Fabio Fonjini srpske pab kviz scene. Čak i kad ne igraju dobro, nekako su u centru pažnje. Prvi pravi burni prelazak igrača iz jedne ekipe u drugu, desio se baš na njihovom primeru. Šujica, bivši član Ugrinaje, sredinom ciklusa došao je u ovu ekipu, tako da sada posle večitog derbija Kornjače-Užasni, imamo i derbi Paragraf-Ugrinaja. Što se samog Paragrafa tiče, izuzetno su konstatni, tako da je realno da će ostati u top 5 i u ovom ciklusu, a da li mogu bolje od petog mesta, videćemo.

Nisu samo ekipe iz top 5 iste, čak je i šestoplasirana ekipa iz prethodna dva ciklusa identična. Naravno reč je o Ugrinaji. Iako je gorepomenuti razvoj događaja sigurno uticao na njih, nastavili su u sjajnom ritmu, i novi igrači koje su doveli su se pokazali kao odlična pojačanja. Cilj im je top 5, i sigurno je da mogu do njega, ali moraće da igraju na najvišem nivou konstantno. 

Na sedmoj poziciji iz prošlog ciklusa završila je ekipa Dno Dna. Prava kvizaška ekipa, i ako budu nastupali predvođeni tandemom Kordić-Zdravković, pomrsiće račune svima, čak i prvo mesto nije isključeno u tom slučaju. 

Ekipe koje takođe očekujemo, ako ne u Top 5, onda najverovatnije na Završnom mastersu, su i :

Paklena pomorandža- nekadašnji član najbolje petorke, čekamo ih da zasijaju.,10 upola s lukom(pod kojim god imenom budu nastupali), Sokoli-odlični, ali sa kratkom klupom, Shuffle- momci koji vredno rade na svom napretku, tako da Top 12 nije ni upitan u ovom slučaju, Valtazar, Bilijarderi-još jedan tim sa dosta elana i potencijalom za napredak, i Dve čađave dvocevke.

Svim ekipama koje nisu pomenute, ili koje smatraju da je njihov domet mnogo veći, ostavljamo da nas demantuju svojim partijama u narednom ciklusu.

Neka igre počnu!!! 

Komentari

Ostavite komentar