Logo 1

Nedeljni ciklus-Ko će do titule?

Autor: David Galiot | 22/09/2019

Nedeljni ciklus-Ko će do titule?

Brojimo sitno do početka nedeljnog ciklusa, pa je prava prilika da napravimo kratku prognozu onoga šta nas očekuje, ko bi mogao do titule i ko su viđeni putnici na masters i borbu za putovanje.

 

Kao što to prilika i nalaže krećemo od aktuelnih šampiona.

Desperadosi-Šta reći, a da nije već rečeno. Igra tima se svodi na briljantnog Čedića, ali isto tako je sigurno da Čeda bez svojih saboraca ne bi stigao do prethodne dve titule. Ako žele do rekordne treće titule u nizu, Duca, Jovana i dve Bojane će morati da krpe gde je tanko, a to se zna: mozgalice, geografija, određeni sportovi i strani, neholivudski filmovi. Bez sumnje, reč je o prvim favoritima za osvajanje ciklusa.

Paragraf lex- uoči početka načulo se da možda neće nastupati kompletni, ali se ispostavilo da su to ipak samo kuloarske priče. All round ekipa, gotovo da nemaju slabu tačku, titula im je izmakla na poslednjem kvizu i to će pokušati da isprave ovaj put. Mladi Šujica se izdvojio kao predvodnik, ali ništa ne zaostaju za njim i iskusni Jelić i Pavlović, a kad zaškripi tu su Gudžulić i Bogosavljević. Moćan tim, ako će ih nešto sputati u pohodu na titulu jeste kratka klupa i vruća glava. Drugi favoriti da krase naslovnu stranicu Inkvizitora nakon decembra.

Any given sunday- Finalisti poslednjeg Mastersa i tim koji može da pobedi na pojedinačnom kvizu, ali i da završi van 5. Na kraju ciklusa ostali su bez odličnog Vlade Stankovića koji je prešao u kvizmasterske vode, a kao zamenu su doveli mladog talenta Torbicu.  Problem je što su sada muzika i film spali na leđa Stefana odnosno Miloša i ostaje da vidimo da li oni taj teret mogu da iznesu. Neće im biti lako u narednom ciklusu, ali reč je o još jednom sigurnom putniku na završni Masters.

Los Analiticos- Predvođeni prvakom Srbije u kvizingu, više je nego izvesno da napadaju titulu. Kao i Čedić i Andonov će po utakmici ubaciti svojih 75+ poena, ali ako hoće do titule moraće da ima pomoć, pre svega u vidu odličnog Đoleta, koji je pokazao da se radi o veoma talentovanom igraču. Svaki plasman van 5 za ovu ekipu bi bio ravan senzaciji.

Na petom mestu favorita, Dno Dna. Prema najavama Zdravković i Kordić će igrati u tandemu, dok će fantastična braća Gajić po pravilu čistiti sva pitanja iz geografije. Kad zaškripi tu su pre svega Filip, ali i Nikola i drugi Miroslav. Reč je o ekipi koja puca visoko, a ako će ih nešto oboriti u njihovom letu to su muzika i film. Još jedna ekipa koja bi mogla da bude u borbi za prvo mesto do poslednjeg kviza.

Na mestu šestog favorita izdavaja se povratnička ekipa „Jovan Užasni“. Lacko je selektovao opasan tim ovaj put, izgleda da su zakrpili standardno problematične film i muziku i u ovaj ciklus ulaze puni optimizma. Oni znaju kako se osvaja ciklus, a da li će to uspeti i ovaj put, videćemo. Gotovo je izvesno da su jedni od putnika na Masters, a lako može da se desi da izbace iz najboljih 5 nekog od gorepomenutih.

U grupi narednih favorita spadaju: Ugrinaja, Apokalipso, Rakija United, Pingvin i Guns of Brixton.

Ugrinaja-Ekipa sa najjačim  prosekom na mozgalicama, ali isto tako na muzici i filmu nisu ni među 10. Jasno je šta je problem, ako hoće na Masters moraće da nađu penicilin za to.

Apokalipso-Napravili su sjajan spoj mladosti i iskustva, dovođenjem iskusnog Vranića popunili su i kvizaške oblasti tako da su verovatno najviđenija ekipa od navedenih 5 na završnom Mastersu.

Rakija United- Što se Rakije tiče na nekvizaškim oblastima su fenomenalni. Podbacili su na prošlom mastersu neulaskom u 8, ali teško da će ponovo doći do takvog kiksa. Ako izdrže prvu stranu, sigurno je da mogu jako mnogo.

I za kraj Pingvin i Guns of Brixton. Reč je o dve izuzetne ekipe, koje pored svih ovih aždaja ne mogu da dođu do reči. Na bilo kakvom prosečnom kvizu borili bi se redovno za prvo mesto, a ovde prolaze ispod radara. Videćemo kako su uradili pripremni period, ali plasman na Top 8 ne bi bio pravo iznenađenje jer je reč o odličnim timovima.

Jednostavnim sabiranjem gorenavedenih timova sa ovih 5, dolazimo do brojke od 11 timova koji aktivno konkurišu za 8 pozicija koje vode na Masters. Surova borba vodiće se do poslednjeg kviza i jasno je da neka od vrhunskih ekipa neće izvaditi vizu da se bori za putovanje. Nakon 12 kvizova saznaćemo i ko.

 

Još jedna inovacija vas čeka uoči novog ciklusa, a to su bodovi koje će ekipa na osnovu konačnog plasmana u ciklusu poneti sa sobom na Masters. Ti bodovi na Mastersu neće značiti u samoj borbi za pozicije već samo u borbi za putovanje. Ukratko da vam pojasnimo, prvo mesto vredi 10 poena, drugo 8, treće 6, četvrto 4 i peto 2 i primenjuje se za cikluse i u druga dva grada. Teoretski ako bi peta ekipa iz ciklusa savladala prvoplasiranu ekipu iz ciklusa rezultatom 80:73, petoplasirana ekipa je svakako pobednik Mastersa i njima ide pehar i oni postaju osvajači mastersa, ali nagradno putovanje odlazi u ruke prvoplasirane ekipe, pošto bi oni u tom slučaju imali 1 poen više u borbi za putovanje.

 

Do Mastersa nam ipak predstoji paklenih 12 kvizova u nikad jačoj konkurenciji. Na koga će biti okrenuti svetla pozornice na poslednjem kvizu i da li će se ponovo pobednik odlučivati na kraju? Svakako možemo da se nadamo i da uživamo u sudarima titana narednih 12 nedelja.

 

Ciklus počinje. Srećno!!!

Komentari

Ostavite komentar