Logo 1

Jesenji ciklus i šta nas tu čeka!!!

Autor: David Galiot | 15/09/2018

Jesenji ciklus i šta nas tu čeka!!!

Iza nas je već pet ciklusa, a vreme je da otpočne i šesti ciklus na nedeljnom kvizu, treći na kvizu utorkom, i prvi ciklus u Novom Sadu. Stvari u ovom jesenjem ciklusu dižemo na novi nivo i izvesno je da nas čeka ludih 12 kvizova u svakom od ciklusa.

Pravila za sve cikluse su jednostavna i ista kao i pre, što znači da vam svako mesto na pojedinačnom kvizu donosi određen broj bodova, a takođe osvojena oblast večeri donosi 10 dodatnih poena. Bodovi se sabiraju tokom 12 kvizova iz ciklusa, a najslabiji rezultat od ovih 12 ne ulazi u obračun. Za najboljih 5 ekipa iz nedelje i srede u Novom Sadu, kao i za najbolje tri iz utorka su takođe obezbeđene vredne nagrade. Po prvi put će se na „Završnom Mastersu“ sudariti ekipe iz dva grada. Na Mastersu će se pojaviti najboljih 16 ekipa iz ova tri ciklusa, i ta podela će izgledati ovako: Najboljih 8 sa nedeljnog kviza, i po najbolje 4 ekipe iz kviza utorkom i kviza u Novom Sadu ostvariće plasman na završni masters.

A koga bismo mogli tamo da očekujemo?

„Jovan Užasni“- Krećemo od aktuelnih pobednika nedeljnog kviza, jer drugačije ne može i ne sme. Kapiten Lacković je napravio dobar potez u prelaznom roku te doveo, ne toliko zvučno pojačanje, Ivana Golubovića(četvrtfinalistu ciklusa koji je spletom okolnosti osvojio baš Lacković), ali čoveka koji će ih zakrpiti na filmu, a nije tajna da su tu najtanji. Sa izuzetnom Sanjom u timu i mladom nadom Stankovićem sigurno je da mogu mnogo. Da li će uspeti da odbrane titulu videćemo, ali neulazak u Top 5 bi predstavljao senzaciju.

Desperadosi-O njima se već gotovo sve zna. Skoro svaki kviz igraju u istom sastavu, a rak rana ovog tima su mozgalice i geografija. Da li su Čedićevi saborci proveli letnji raspust u igranju fb Slagalice i  geografskih kvizova, ostaje da vidimo. Sigurno je da Čedić može mnogo i sam, ali ako hoće do titule moraće i ostatak „Očajnika“ da mu pomogne“.  Pre će Šon Bin preživeti ceo film nego što će oni završiti van 5, ali za titulu će im trebati hladna glava i hrabro srce, koje još moraju da dokažu da poseduju.

Any Given Sunday-Dok „Desperadosi“ sanjaju prvu titulu, a „Užasni“ odbranu iste, njima nijedno od dva nije strano. Jedina su ekipa koja je uspela da odbrani titulu, i ujedno su jedina ekipa koja ima 2 titule što dovoljno govori o njima ali i o zastrašujućoj konkurenciji. Treće i drugo mesto u prethodna dva ciklusa bi za mnoge bio poduhvat, ali za AGS je daleko od toga i izvesno je da ih ništa osim pobede neće zadovoljiti.  Ako ih nešto može oboriti na ovom putu, to su mozgalice i film. Stefan, Aca i Steva svoje oblasti drže sigurnim, a na Milošu i Ani je da odrade svoj posao i budu džokeri koji će trasirati put do eventualne titule.

Četvrti na listi-Paragraf Lex. Loši momci pab kvizinga, nema sumnje da bi najmanji broj ekipa baš njih želeo da vidi sa peharom najbolje ekipe, no sve to kao da ih samo dodatno motiviše. Furiozni su bili veći deo prošlog ciklusa, ali 2-3 stvarno loša kviza su ih sprečila da dođu do više pozicije na rang listi. Kada im ide opasni su, samo moraju da nauče da prodaju kožu skupo i na kvizovima koji im ne leže, ako hoće da se popnu stepenik više od svog najboljeg plasmana.

Da bismo kompletirali „Veliku petorku“ ostali su nam još samo „Dno Dna“.  Vrlo moćan tim, sastavljen od samih kvizaša, možda najveća mana tima jeste što su verovatno 3 najbolja poznavaoca geografije na Inkvizitoru svi locirani u ovoj ekipi. Stoga će veliki pritisak na filmu i muzici morati da izdrži jedan od talentovanijih mladih kvizaša Srbije Mihajlo Zdravković, a podrazumeva se da bez entuzijastičnog Korde u timu, ujedno i rekordera „Potere“ neće moći da ugroze gorenavedenu četvorku.

Ovo je bila aktuelna velika petorka, a ko su ekipe koje svoju šansu vrebaju iz senke.

Ugrinaja i Shuffle na prvom mestu.  Što se Ugrinaje tiče, kapiten Avramović se pokazao u više navrata kao izuzetan skaut, ali mora se još jednom priznati da je „Tegija“ iskopao kao Tarantino Kristofa Volca-Ne znamo kako, ni odakle, ali potez je bio izuzetan. Brutalni su na mozgalicama, i vrlo su perspektivan tim, ali ako ne žele da jednog dana svoje kviz dane posmatraju kao David Ferer teniske, moraju da se prenu i da naprave još taj jedan skok koji im treba.

Koliko ste samo puta čuli „izuzetno bistro“ pitanje Milice Gacin ili Marije Veljković,  „Kako ste se spremali za kviz“, na koje bi gotovo svako bez razmišljanja dao sličan odgovor poput „Nema prave pripreme za kvizove, prosto interesovanje za različite sfere života, različite oblasti, praćenje kvizova, i sl“.  Zamislite kada bi takmičar odgovorio drugačije i to ovako: „Pa pravo da vam kažem, nabavio sam preko 10 hiljada pitanja, zapisao ih u sopstvenu bazu i naučio ih“. Upravo to je kapiten Shuffle-a  Pele  i uradio od kad je krenuo da se takmiči na Inkvizitoru.  Deluje smešno i totalno pogrešno, ali rezultati govore suprotno, jer je Shuffle u pripremnom periodu blistao i sa razlogom može da se nada visokom plasmanu.

Završavamo projekciju ekipa koje idu direktno na Završni masters za Paklenom Pomorandžom. Dobar deo tima je bio i član „Plutonaca“ koji su osvojili ciklus  utorkom i očito je da im pitanja utorkom više odgovaraju, ali nadamo se da će prikazati sjajne partije i u nedeljnom ciklusu.

Svoju šansu za prolaz na Masters tražiće i Bilijarderi, majstori za mozgalice, Rakija Junajted, koji su na prošlom završnom mastersu ne samo ušli u Top 8, već umalo izbacili prve nosioce nakon regularnog dela AGS, i Benfica Fun Club, filmofilska ekipa, što je za svaku pohvalu ali nažalost retka pojava. Takođe bez sumnje je da bi svi voleli da gledaju ponovo Veliko točeno na Mastersu, ali ostaje da vidimo da li su „učiteljice“ spremne za još jedan poduhvat.

Ovo je bio pregled nedeljnog ciklusa i šta tu očekujemo, što se tiče ciklusa utorkom, najbolje 4 ekipe odatle idu na Završni Masters, a pošto od ovog ciklusa ponovo stupa na snagu zabrana za top 5 iz nedelje, za titulu, a ujedno i plasman u top 4 je izvesno da će se boriti  Plutonci,Ugrinaja,Shuffle, Jututnska Juhahaha i uvek moćni Sokoli, od kojih očekujemo povratak na stare staze slave.

Sve je spremno. Ciklus počinje 16. septembra, a šta nas čeka u Novom Sadu saznaćete u odvojenoj vesti narednih dana.Srećno!!!

Komentari

Kvizomanka

2018-09-15 23:38:57

Paragraf Lex najbolja ekipaaaa :)

Ostavite komentar