Logo 1

Vruća jesen i u Novom Sadu!

Autor: David Galiot | 24/09/2019

Vruća jesen i u Novom Sadu!

 

Posle male pauze, nastavljamo i sa ciklusima u Novom Sadu. Ispred vas je kratka analiza onoga što nas možda čeka u narednih 12 kvizova.

Kao prvog favorita za osvajanje ovog ciklusa stavio bih ipak ekipu „Ma kako god“, predvođenu Darkom Krčmarom. Od kako su se prvi put pojavili na Inkvizitoru, imaju neverovatan procenat osvojenih kvizova, osvojili su letnji mini-ciklus i mislim da samo povremeno odsustvo može da ih spreči da zauzmu makar jedno od prva tri mesta.

Zatim slede ekipe približnog kvaliteta, tj. one koje su se za nijansu odvojile od ostalih po rezultatima na kvizu: „Đokisti“, „Mijatova prečka“, „Vurda“ i „Monasi, a lepi“. „Đokisti“ se veoma dobro snalaze na svim oblastima, ali se uglavnom čuvaju za song quest gde uzimaju džokera, a ako im SQ ne legne, neretko i rezultat može da bude slabiji. „Mijatova prečka“ ima tradicionalno slabije prvo poluvreme, ali gromovito drugo, uz obaveznog džokera na sportu. Pobednici drugog ciklusa u Novom Sadu imaju razloga da se i ovaj put nadaju visokom plasmanu. Vurda je ekipa koja se „Inkvizitor karavanu“ priključila najkasnije od svih gorepomenutih, ali je za vrlo kratko vreme pokazala da se radi o ozbiljnoj grupi znalaca, koju sitne greške i koncentracija često koštaju dobrog plasmana. „Monasi“ su ekipa koja je možda i najčešće puta uspevala da pomrsi konce ekipi „Ma kako god“, a uz džokera na istoriji i inspirativne oblasti večeri, takođe imaju čemu da se nadaju.

U treću grupu ekipa stavio bih sve ostale ekipe, gde se rezultatima ističu „Jadna mu Mati Nikenen“ i „Renormalizaciona grupa“, dve ekipe koje često kviz napuštaju sa nagradama u rukama. „Nekoć braću“ je osvajanje prve nagrade za godinu i po dana kvizova toliko uznemirilo, da su zaboravili da plate račun u „Radiju“, pa je kvizmaster morao da uleti. Biće zanimljivo videti i koliko će poena na sportu ukupno uzeti „Drugarice“; koliko će različitih imena Voja upotrebiti za svoje ekipe i koliko će različitih članova prodefilovati kroz „Bezimene“. Sve to zajedno, uz standardno veliki broj novih ekipa čeka nas u narednih 12 sreda u Novom Sadu, počev od 25. septembra.

Vidimo se!

Komentari

Ostavite komentar