Logo 1

9. ciklus počinje!!!

Autor: David Galiot | 30/01/2020

9. ciklus počinje!!!

Deveti ciklus kuca na vrata, pa da vidimo šta nas čeka nakon što se hemijske uključe u nedelju u 19 i 15 h.

Kako Inkvizitor saznaje, očekuju nas neke tektonske promene i bombe u prelaznom roku.

Dvostruki vicešampioni ciklusa „Paragraf Lex“ usled nedostatka igrača ovaj ciklus neće nastupati, bar ne kao „Paragraf Lex“.  Federer je čak 15 godina završio u Top 3, a 17 u Top 10, od Open ere Inkvizitora održano je osam nedeljnih ciklusa, „Paragraf“ je svaki put završio u najboljih 5, što verovatno najbolje govori o kakvom timu je reč. Sada se već može naslutiti šta je „bomba“ prelaznog roka, ali o tome u nastavku teksta.

 

U junu 2018. godine se poslednji put desilo da je pehar namenjen pobedniku nedeljnog ciklusa podigla neka druga ekipa, a ne Desperadosi, što znači da hegemonija Desperadosa traje već skoro 20 meseci. Što se glavnog motora ekipe tiče, ako bi Čeda pročitao Hari Potera verovatno bi osvojio i taj kviz i mogao bi komotno da se povuče sa pab kviz scene kao čovek koji je osvojio sve. Nesporno je da je Čedić „S klasa“, ali kad pogledate sastave ostalih timova, jasno je da ni on ne bi bio u stanju da pobeđuje bez podrške ostalih Desperadosa. Tri osvojena ciklusa zaredom nam govore da su dopunjavali baš gde je falilo i da su kolektivno naučili da igraju pod pritiskom. Plasman van top 3 je gotovo nemoguć, ali će morati da prežive golgotu da bi i četvrti pehar stavili u vitrinu.

Ako pričamo o „S klasi“ ili možda jednostavnije velemajstorima ove igre, retko ko se neće složiti(Filip Tot prim.aut.) da trenutno postoje 4 maga kvizinga, jedan je već gore pomenut, drugi je takmičarske vode napustio i prešao u kvizmasterske vode, reč je naravno o Žarku Stevanoviću, treći je bez sumnje Bojan Lukić, a četvrti se nalazi u „Los Analitikosima“. Reč je naravno o prvaku Srbije, Ivanu Andonovu, koji je Analitikose briljantno predvodio u prethodnom ciklusu i da nije dva puta izostao, vrlo je verovatno da bi pehar završio baš kod njih. Ni ostali Analitikosi nisu nimalo naivni i znaju da zakrpe gde treba, a posebno se iz tog tima izdvaja i Đole Blagojević, otkrovenje na kviz sceni Srbije, koji je već sada vrlo jasno izrazio kandidaturu za top 10 igrača naše zemlje. Pošto će Ivan ponovo morati da preskoči dva kviza, na ostalima je da bar jedan od ta dva završe u top 3. Ako saigrači ispune zadatak, Analitkosi postaju verovatno prvi favoriti za titulu.

Po prvi put na trećem mestu završila je „Ugrinaja“. (Ne)Srećnim spletom okolnosti formiran je fenomenalan tim. Ekipu predvode „kviz-profesionalac“ Pele i „hodajuća biblioteka“ Tegi, ali ni ostali ne zaostaju, te će Ema, Vlada i Nikola rešiti mozgalice, film i šta god još zatreba. Mogu mnogo, do prvog mesta će jako teško, ali nema sile koja ih može izbaciti iz top 5.

„Dno Dna“ kad igra sa dva motora(Zdravković i Kordić) konkurent je i za samu titulu, ali pošto će to verovatno biti svake druge nedelje, plasman u Top 3 bi bio uspeh. O Kordi i Zdravkoviću ne treba trošiti reči, pošto je jasno da su to renomirani igrači. Gajić(i) standardno čiste geografiju, a kao presudni faktor se u poslednje vreme pokazao i Filip, bez koga film ostaje slaba tačka. Da bi ih neko pomerio iz top 5, biće mu potreban oslonac i dovoljno velika poluga.

„Bonafides“ je autsajder u ovom ciklusu, ali samo za nekog neupućenog. Deluju naivno, ali istina je mnogo drugačija. Tim je sjajno sastavljen i pokriva gotovo sve oblasti, pojačani bivšim kvizmasterom Stankovićem predstavljaju minu, koja bi mogla mnogima da pomrsi račune.

„Any Given Sunday“ je prošli ciklus završio na sedmom mestu!!! Da, da,  na sedmom mestu. To ništa ne govori o kvalitetu ekipe, već o surovosti i snazi ciklusa u kom su se takmičili. Vreme je da se osvrnemo na gorenavedenu najavu. Prema izvorima koje posedujemo Šujica je potpisao ugovor na jedan ciklus sa mogućim produžetkom na još dva, tako da se drugi put našao u ulozi zvezde prelaznog roka. Ovaj put je transfer iz prethodnog tima bio prijateljski i sporazuman, tako da vrata ostaju otvorena da naredni ciklus ponovo gledamo „Paragraf“ na velikoj pozornici. Šujica je baš ono šta je falilo Sandeju u prethodnom ciklusu, pa se predvođeni iskusnim Nedeljkovićem i Stankovićem, sa filmofilom Milošem i mladom nadom Torbicom mogu slobodno svrstati u krug najužih favorita za titulu.

Što se ostalih ekipa koje napadaju plasman na Masters tiče, tu su i Rakija United, Apokalipso, Retrokvizori, Pingvin i Stiropol:

Rakija United predstavlja izuzetan tim i kada bi za početak dočekali drugo poluvreme trezni(što se neće desiti), bili bi siguran putnik na Masters. U nekoliko navrata su zauzeli drugo mesto, pa ako određeni članovi(čitaj svi) počnu da posećuju AA sastanke, kviz će im delovati neuporedivo lakše, ali svakako ni približno zabavan.

Apokalipso je ponovo ušao u Top 8 na Mastersu, što samo po sebi dovoljno govori. Predvođeni izvanrednim Kecojevićem do poslednjeg ciklusa će se boriti da budu među 8 u nedeljnom ciklusu, a onda (ako se plasiraju) verovatno lagano ponovo ući u 8 najboljih ekipa Srbije.

Retrokvizori su završili na 11. poziciji, ali su igrali u proseku sa 2,5 igrača. Za ovaj ciklus se naoružavaju prekaljenim igračima iz Paragrafa. Možda je ekipama iz Top 5 drago što neće biti Paragrafa u borbi, ali timovima koje se bore za put na Masters nikako ne ide u korist.

Spisak potencijalnih putnika za Masters završavamo sa Pingvinom i Stiropolom. Slična priča kao i na početku prošlog ciklusa. Dva odlična tima, koja vredno rade na svom napretku, ali u ovakvoj konkurenciji samo retko uspevaju da isplivaju. Sigurno je da će njihovo vreme doći, samo ostaje da vidimo kad.

Pre nego što postavimo neke naše kvote za osvajanje ciklusa, vredno pomena je takođe i da se ekipa VIP predvođena gorepomenutim članom „Velike četvorke“ Lukićem i osvajačem 87. ciklusa Ercegom prijavila za prvi kviz u ciklusu, pa je svakako za očekivati da će i oni nekome pomrsiti račune.

Pobednik ciklusa - kvote:

Los Analiticos: 3.80

Desperadosi: 4.00

Any Given Sunday: 5.00

Ugrinaja: 6.50

Dno Dna: 11.00

Bona fides: 11.00

Rakija United: 30.00

Apokalipso: 40.00

Retrokvizori: 40.00

Pingvin: 100.00

Stiropol: 100.00

 

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar