Logo 1

Masters maj 2022. - analiza i prognoza

Autor: David Galiot | 28/05/2022

Masters maj 2022. - analiza i prognoza

Sve je spremno za spektakl o kome će se pričati, pa zašto da ne napravimo malu analizu i prognozu dana koji nas čeka. Prema najavi imena koja stižu na Masters, možemo slobodno reći da je ovo najjači Masters do sada, ali i prilično neskromno, da nas očekuje najjače takmičenje ikada održano u Srbiji. Prognoze i analiza koje su ispred vas nisu napisane da bi bilo koga uvredile ili omalovažile, već su tu prvenstveno za zabavu, a takođe ne možemo po svaku cenu spomenuti baš svaku ekipu koja igra na ovom Mastersu. Činjenica je da svaka ekipa koja učestvuje na ovom Mastersu je prikazala neverovatno znanje da bi se uopšte plasirala, tako da još jednom čestitke svima.

 

Krećemo od prvih favorita za osvajanje ovog Mastersa. Koliko god da su drugi timovi pojačani i da zaista deluje da su jači, kladiti se protiv Čedića na Mastersu, bilo bi kao kladiti se protiv Nadala na Rolan Garosu. Čedić je sila prirode, i pojačan svojim saborcima pokušaće da osvoji četvrti uzastopni masters i zaista se niko neće iznenaditi ako to i uspe.

Na drugom mestu, možda i iznenađujuće stavljamo Any Given Sunday. Istina je da na mastersima po pravilu igraju nešto slabije nego u ciklusu, ali Stanković, Šujica i Torbica su napravili veliki transfer i doveli Macuru za ovaj kviz, tako da deluju skoro nezaustavljivo. Možda bi i bili stavljeni za prve favorite, da autor ovog teksta ne gaji preveliki respekt za Čedića. Ako će se negde saplesti, to će biti mozgalice, koje nisu jaka strana nijednog člana tima. Mozgalice bi se mogle ispostaviti kao kamen spoticanja i za Desperadose.

Treća ekipa sa najboljim šansama za osvajanje jeste ujedno i treća ekipa iz ciklusa, „Guns of Brixton“. Iako su završili treći na prošlom mastersu, bili su drugi po broju poena, reč je o izuzetno neugodnom timu, koji ako kojim slučajem završi prvi nakon regularnog dela takmičenja i dobije priliku da diktira ritam, bez problema može do titule. Nekako prolaze ispod radara, ali reč je o ekipi koja ima dva igrača u Top 10 na rang listi Srpske kviz asocijacije, a ako negde zapne, izvrsni Sara i Đura su spremni da pokriju. Sve manje od polufinala bi bilo iznenađenje.

Za prva tri favorita je bilo lako odabrati, ali što se četvrtog tiče, zaista mnogo ekipa konkuriše, tako da u taj koš stavljamo čak 5 timova. Azbučnim redom to su: Dno Dna, Los Analiticos, Los Duderinos, Ugrinaja i Flaška mađija.

Dno Dna - Bakula je doveo Filipa Tota kao pojačanje, tako da će Zdravković i Kordić ovaj put zaista imati veliku pomoć, i ako uspeju da izdrže film i muziku, nebo je granica.

Los Analiticos – Andonov je čovek koji zna kako se osvaja masters jer je to uradio ne jednom, već dva puta. Sa Blagojevićem u timu, ovo je ekipa na koju ne želite da naletite u četvrtfinalu. Ako će negde gubiti poene, to su laka pitanja i normalne stvari. Verovatno najčvršći tim kad su hardkor kvizaška pitanja servirana.

Los Duderinos – Jedva su se izborili za mesto na Mastersu, ali ovaj put igraju sa Bojanom u timu i ulaze lagano u 8, a šta će biti dalje zavisi više od Bokijevih saigrača nego od njega, jer će on svoj deo posla po pravilu obaviti. Lukić je već dva puta igrao finale Mastersa, tako da bi bar polufinale bilo sasvim očekivano.

Ugrinaja – Ovo je tim sa dva prejaka motora, koji ne znaju film, a i muzika škripi. Na saigračima je da to pokriju, ali što se kviz znanja tiče, Pele i Tegi će počistiti sve pred svojim putem.

I za kraj Flaška mađija. Drugi tim koji ima Tragača u svojim redovima. Žarko je briljantan, ali ako hoće da napravi korak više nego prošli put, moraće da dobije veliku pomoć od timskih kolega, za početak od osvajača martovskog ciklusa TV Slagalice, Alekse Stefanovića.

Već smo ispisali 8 favorita za osvajanje, a ima još ekipa koje valja spomenuti kao potencijalne mine u žrebu. Gorenavedeni timovi su prvih 8 favorita Mastersa, ali bi se autor teksta lično kladio da će u šeširu od sledeće 4 ekipe, bar jedna napraviti bum i ući 8.

 

Buguars – Osvojili su jedan kviz u nedeljnom ciklusu što samo po sebi govori dosta. Predvođeni fenomenalnim Borisom Stankovićem, nikakvo iznenađenje ne bi bilo da odu u završnicu.

Ma Kako God – Tim sa 3 Darka u timu je pokazao na pretprošlom Mastersu koliko može, kada umalo nisu izbacili Desperadose. Ako odrade mozgalice i opšte znanje kako treba, Novi Sad će imati predstavnika u Top 8.

Crazy Cat People – Još jedan izuzetan tim, predvođen sjajnim Dobrićem i Živkovim, ako zapuše rupu na muzici, posle dužeg vremena mogli bismo da gledamo i dva tima iz Novog Sada u samoj završnici.

Albatros – Vlada Krnač je strašan igrač i prošl put zamalo nije ušao u 8, pa ko smo mi da kažemo da sada neće uspeti.

Dve ekipe koje ne smemo zaboraviti su:

Rakija United – Ima timova u kojima određeni igrači proigraju, ali ovo je jedini tim gde svaki igrač koji dođe se propije. Zaista im je kapacitet frapantan, a predvodi ih čuveni Karlos, koji sa rakijom kreće već od podneva. Šalu na stranu, ovaj tim je dobro potkovan i ne bi im bilo prvi put da uđu u 8, najveća slabost je sport, a ako to izdrže, biraće muziku sa osme pozicije.

Vurda – U Novom Sadu iz ciklusa u ciklus igraju izuzetno, ali im mastersi po pravilu ne leže. Ako su se konačno adaptirali na gostujući teren, prikazaće jednu čvrstu partiju.

 

Za kraj kvote za osvajanje ciklusa i ulazak u Top 8. Ako je vaša ekipa prema šansama stavljena na začelje, nemojte se uvrediti već nas na obostrano zadovoljstvo demantujte.

 

EKIPA

OSVAJAČ MASTERSA

ULAZAK U TOP 8

DESPERADOSI

3.50

-

ANY GIVEN SUNDAY

3.80

-

GUNS OF BRIXTON

4.50

-

LOS ANALITICOS

6.50

1.05

DNO DNA

7.00

1.20

LOS DUDERINOS

8.00

1.35

FLAŠKA MAĐIJA

10.00

1.65

UGRINAJA

12.00

1.75

BUGUARS

20.00

2.25

MA KAKO GOĐ

20.00

2.25

CRAZY CAT PEOPLE

20.00

2.50

ALBATROSI

35.00

3.50

RAKIJA UNITED

35.00

3.50

VURDA

50.00

7.00

STIROPOL

50.00

7.00

PINGVIN

70.00

10.00

JUŽNI VEPAR

70.00

10.00

MOSOVA SKALA

70.00

10.00

(πm)^x

70.00

10.00

 

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar