Logo 1

MASTERS MAJ 2023. - ANALIZA I PROGNOZA

Autor: David Galiot | 28/05/2023

MASTERS MAJ 2023. - ANALIZA I PROGNOZA

 

Još jedan Masters kuca na vrata, pa ajde da probamo da napravimo najavu svega što nam predstoji danas. Praznik kviza nas i ovoga puta čeka i još jedan dan u kome će svi pravi ljubitelji  kvizinga više nego uživati. Ima nečeg u Mastersu, neopipljivog, nedokučivog, što se rečima ne može najlepše opisati. Iščekivanje, tenzija, entuzijazam, takmičarski duh i saznanje da se takmičite sa doslovno najboljim igračima u Srbiji na jednom mestu. Svaki Masters najavimo rečima da nas čeka najjače takmičenje i najbolji igrači Srbije pod istim krovom što je doslovce tačno, a opet svaki Masters je još kvalitetniji, i po imenima i količini znanja koju igrači donose sa sobom jer toliko mnogo njih konstantno napreduje. Velika četvorka je potvrdila učešće i ovoga puta, a to znači da će svoje timove predvoditi Čedić, Stevanović, Andonov i Lukić, ali spisak vrhunskih igrača je bez kraja i samo je pitanje trenutka koliko dugo će „velika četvorka“ još postojati pored nadolazeće sile. Prognoze i analiza koje su ispred vas nisu napisane da bi bilo koga uvredile ili omalovažile, već su tu prvenstveno za zabavu, a takođe ne možemo po svaku cenu spomenuti baš svaku ekipu koja igra na ovom Mastersu. Činjenica je da svaka ekipa koja učestvuje na ovom Mastersu je prikazala neverovatno znanje da bi se uopšte plasirala, tako da još jednom čestitke svima!

 

Kad mačke nema, miševi kolo vode, i bogami vodili su na prošlom Mastersu. Sad, nisu ipak to miševi, samo malo manje opasne mačke, ali glavni predator se vraća i to na velika vrata. Jasno vam je da govorimo o Nemanji Čediću. Desperadosi su se raspali, a Čeda je upao u tim gde ima ozbiljnih znalaca i kvizaša, što znači da je opasniji nego ikada. Stoga „Rakiju Junajted“ ističemo kao ubedljivog prvog favorita za osvajanje Mastersa, jedino što ih ikako može sprečiti u tome jeste nezgodan odabir oblasti u završnici.

Na mestu drugog favorita autor teksta drsko stavlja „Guns of Brixton“ ispred „Piroćanskih licemjera“, aktuelnih šampiona Mastersa. Ovaj tim je Rafa Nadal srpskog kvizinga, pravi radnici, borci i fanatici, koje će biti pakleno teško zaustaviti. Od prvih 6 igrača na rang listi Srpske kviz asocijacije, troje se nalazi u ovom timu, mislim da vam to dovoljno govori o kakvoj babarogi od tima je reč. Ne želite ih preko puta vas.

Zatim slede „Piroćanski licemjeri“, koje predvodi čuveni tragač iz „Potere“ i koji će u ovaj Masters ući puni samopouzdanja nakon pobede na prošlom. Dokopaju li se prve dve pozicije nakon regularnog dela, mogu mnogo, ali ako odu ispod toga, izbor oblasti bi mogao da ih dokusuri, stoga im autor teksta ne predviđa finale, a čak i polufinale je pod znakom pitanja. Jedno je sigurno, ako oni ili Rakija osvoje Masters, zaliće za pobedu direktno iz pehara.

Na četvrtoj poziciji „Los Analiticos“, koje predvodi Andonov, višestruki osvajač Mastersa. Njihova koncentracija i želja će biti na nivou, ali kviz deluje nešto lakše od prethodnih, što im sigurno ne ide u prilog. Ekipa koja će sigurno biti u završnici, a za sve više od toga će se pitati fortuna.

Još jedna ekipa koja ima ferarija u garaži u vidu Bojana Lukića, a nije da je ferari okružen škodama, stoga ovaj tim može baš mnogo. Sreća im je više puta okrenula leđa na Mastersu i vreme je da se to vrati, polufinale je na vidiku u njihovom slučaju, a ko zna, možda i osvoje Masters.

Na narednoj poziciji jedna od dve ekipe iz Novog Sada od kojih se očekuje da zablistaju. Reč je o „Crazy Cat People“ koji su prošli put ušli u 8, a bogami i ovaj put će. Predvodi ih fenomenalni Živkov, a vrlo je moguće da su se dodatno pojačali pred ovaj Masters. Muzika je ozbiljna slabost, ali prežive li to, ponovo će ostati u velikom separeu.

Još jedan fenomenalan tim u samom vrhu favorita za top 8 je Dno Dna. Kad bi se gledao samo spisak imena koja igraju i kad bi ovo bio suv test na papiru, ko zna, Dno Dna bi moglo i da osvoji kviz jer su ovo brutalni igrači, ali saradnja u timu iz godine u godinu je slaba, tako da ih verovatno čeka top 8 još jednom, ali tu će se najverovatnije zaustaviti.

„Any Given Sunday“ proživljava košmarnu sezonu, nešto poput Čelsija. Po prvi put nisu ni završili u top 5 u ciklusu, oslabljeni su pred ovaj Masters, tim ima fenomenalna imena i osvajače Slagalice u rosteru, ali nemaju samopouzdanja i lošu sezonu će pokušati da izvade na Mastersu, ali neće uspeti.

Za kraj još dva tima koja napadaju top 8. „Ma kako gođ“ koji su i prošli put izvisili za pola boda, a sada su samo još jači. Tim sa 3 Darka, 2 Nikolića i 2 osvajača Slagalice je fenomenalan, a ako bi nešto moglo da se ispostavi kao kamen spoticanja, to su mozgalice. Ako ih prežive, niko se neće iznenaditi kada budemo aplaudirali i drugoj novosadskoj ekipi na plasmanu u najboljih 8.

Za kraj „Crip Walk“ koje predvodi fenomenalni Boris Stanković. Tužno je reći, ali ovaj tim podseća na Totenhem, a Boris na Hari Kejna. Boris čak i ima svog Sona, ali „Crip Walk“ osim par bleskova, beleži rezultate daleko ispod renomea, da li će baš ovaj put proraditi, ostaje da vidimo, a grčevito će se boriti za top 8. Ostali igrači moraju da se probude i da krenu da igraju kako znaju, ako žele da pretenduju na sam vrh.

 

Još jedno takmičenje koje će proći u senci Mastersa, jeste koji tim će popiti najviše alkohola. „Rakija United“ je ovaj put tu oslabljen jer ima Čedu u sastavu, „Licemjeri“ su vredno vežbali tokom cele sezone, a posle nekog vremena na Mastersu tu je i tim „Sokola“ koje ostali članovi „Rakije“ poznaju sa „AA“ sastanaka. „Pingvin“ je takođe najavio da će se uključiti u ovu borbu, a da li će još neko uspeti da uzrdma „Rakiju“ koja je ipak prvi favorit i u ovom formatu, videćemo. Ukoliko ste normalna osoba, nemojte ni pokušavati da se takmičite sa ovim ljudima, ovo su ipak ljudi sa problemom, od kojih neki na kvizove nose i svoj alkohol i svoje pljoske. U 12 pravimo presek, da vidimo ko je pobedio i ovde, a to što će određeni članovi nastaviti u nekoj drugoj birtiji se ne računa za takmičenje, da naglasimo odmah propozicije takmičenja.

Ovo je prognoza autora teksta ko su glavni favoriti za top 8 i to su samo lične pretpostavke i teorije, bez ikakve zle namere, na svima vama koji ste zadovoljni ili nezadovoljni prognozama, Masters je tu da ga demantujete. Srećno svima!

Ispod teksta su kvote za osvajanje Mastersa i za prolaz u top 8.

 

 

EKIPA

OSVAJAČ MASTERSA

ULAZAK U TOP 8

RAKIJA JUNAJTED

1.50

-

GUNS OF BRIXTON

4.80

-

PIROĆANSKI LICEMJERI

5.80

-

LOS ANALITICOS

6.50

1.05

LOS DUDERINOS

6.00

1.20

CRAZY CAT PEOPLE

12.00

1.70

DNO DNA

12.00

1.50

ANY GIVEN SUNDAY

14.00

1.90

MA KAKO GOĐ

20.00

2.15

CRIP WALK

20.00

2.15

BAPET SHOW

25.00

2.50

ASKETSKI MISTICIZAM

35.00

3.50

PINGVIN

40.00

4.00

MOSOVA SKALA

40.00

4.00

APOKALIPSO

50.00

7.00

KVIZANTIJSKO CARSTVO

70.00

10.00

SOKOLI

70.00

10.00

Komentari

Nema komentara

Ostavite komentar