Logo 1

MASTERS JANUAR 2024. - ANALIZA I PROGNOZA

Autor: David Galiot | 27/01/2024

MASTERS JANUAR 2024. - ANALIZA I PROGNOZA

Brojimo sitno do početka još jednog Mastersa, još jednog spektakla. Za nekoliko sati u separeima „Klope i Piva“ će ponovo sedeti najbolji kviz igrači koje Srbija poseduje.  Ko će na kraju nazdravljati iz pobedničkog pehara ne znamo, ali možemo napraviti prognozu i kratku analizu.

 

Ako se kreće od prvih favorita za osvajanje, već svi dobro znate o kome će narednih nekoliko redova biti. Nemanja Čedić je promenio tim i sa 4 potpuno nova igrača je došao do još jedne titule u ciklusu, a na Mastersu već godinama nije poražen, tako da je upitno da li ga iko i danas može svrgnuti sa trona. Đoković je nakon 6 godina završio poražen u Australiji, možda je red i da se Čedin niz prekine. Da bi se to desilo potreban je sličan epilog kao u Novakovom meču sa Sinerom, odnosno Desperadosi moraju biti u deficitu nakon regularnog dela, ako završe među prva dva, jasno je ko će podići pehar.

Teško je odrediti ko je drugi favorit za osvajanje Mastersa, te bi se u krug ravnopravnih favorita za pobedu mogle svrstati tri ekipe, „Guns of Brixton“, „Polismen from d Koks Hil“ i „Dno Dna“.

Jasno je svima da su Brikstoni jaki ko crna zemlja i da praktično i nemaju slabosti. Prošli masters su ostali ispod crte za završnicu, malo je verovatno da će im se takav gaf desiti ikada više na nekom mastersu, a kamoli zaredom, tako da oni ulaze u najboljih 8 bez sumnje, moguće i u 4, ali teško će do titule, prosto im se na mastersu ne da.

„Polismen from d Koks Hil“ predvodi fenomenalni tragač Žarko Stevanović, a večeras igraju i pojačani sjajnim Aleksom Stefanovićem koji je doleteo iz Nemačke za masters. Znaju kako se osvaja masters i verovatno najsigurnija ekipa za top 4 večeras.

Dno dna kao i uvek ima izuzetno respektabilan roster koji čine Zdravković, Vulić, Kordić, Miljković i po pravilu za masters, Filip Tot. Kada kiša pada onda pljušti, ali je često i obrnuto, te ne bi bilo pravo iznenađenje da Filip nakon osvajanja super superfinala slagalice se okiti i titulom na večerašnjem mastersu.

Kad smo kod ljudi kojima takođe Sunce sija u kvizaškom pogledu Ugrinaja je ekipa gde treba gledati. Fenomenalni tragač Milan Bukvić će večeras imati veliku pomoć u vidu bračnog para Eme i Vlade. Ema ovih dana briljira u tv Slagalici, dok je Vlada pre nekoliko dana došao do pobede u kvizu Potera. Ugrinaja ide u 8, a za dalje, videćemo.

Prvih 8 favorita za završnicu na ovom mastersu kompletiraju Crazy cat people, Los Analiticos i Any Given Sunday.

Ccp su i prošli masters ušli u 8, a autor ovih redova im ponovo predviđa prolazak dalje. Tim predvode fenomenalni Lazar Živkov i sjajna Tamara Tomin koji će dati sve od sebe da Novi Sad još jednom ima predstavnika makar u najboljih 8.

O Analitikosima ne treba trošiti reči, kapiten i vođa tima je Ivan Andonov, višestruki prvak Srbije u kvizingu i poslednji čovek koji je na Mastersu savladao Čedića. Idu u  8 sigurno, a moguće i u top 4.

Prošli put smo ih potcenili, te ovaj put nećemo napraviti istu grešku. Ags igra oslabljen večeras, u poslednji čas su našli zamene, ali biće to dovoljno dobro za najboljih 8. Igraće rasterećenije nego inače, tako da bi to moglo da im da krila.

 

Ako će Novi Sad imati dva predstavnika u samoj završnici to će najverovatnije biti ili Kviz Idoli, pobednici novosadskog ciklusa ili pak Bapet show koje predvodi uvek odlični Vlada Krnač. Idoli se uzdaju u izuzetnog Srećka Veselinovića i Sanju Pavlović, a za najboljih 8 će im ipak trebati hladna glava i malo sreće. Bapet show je ekipa koja je izgubila 4 puta produžetke za prvo mesto u Novom Sadu, te im predviđamo da će večeras deliti osmo mesto, ići u produžetke za završnicu i po pravilu ostati kratkih rukava.

Poslednje tri ekipe koje navodimo na širem spisku favorita su Crip walk koji se standardno oslanja na neverovatnog Borisa Stankovića, drugog na rang listi srpske kviz asocijacije, Sebri koje će kapiten Stanko Kovač probati da uvede u 8 i Bona Fides u kome se nalazi još jedan prvak (bivši) Srbije u kvizingu, maestralni Bojan Lukić.

 

Tekst koji ste pročitali namenjen je prvenstveno za zabavu i njegov cilj nije da bilo koga uvredi, već su ovo samo utisci i razmišljanja kvizmastera i organizatora ovog takmičenja. Ukoliko vaša ekipa nije navedena među favoritima, biće nam zadovoljstvo da nas demantujete svojim rezultatima, te samim tim naterate da za sledeći masters napišemo koju reč i o vama. Masters počinje u 18 h, srećno!

 

Ispod teksta se nalaze kvote za osvajanje mastersa i ulazak u top 8.

 

EKIPA

OSVAJAČ MASTERSA

ULAZAK U TOP 8

DESPERADOSI

1.65

-

POLISMEN FROM D KOKS HIL

3.80

-

GUNS OF BRIXTON

5.00

-

DNO DNA

4.20

1.05

UGRINAJA

7.00

1.45

LOS ANALITICOS

5.50

-

CCP

9.00

1.70

AGS

9.00

1.80

KVIZ IDOLI

12.00

2.50

BAPET SHOW

12.00

2.50

CRIP WALK

15.00

2.50

SEBRI

25.00

3.20

BONA FIDES

25.00

2.50

ASKETSKI MISTICIZAM

35.00

3.00

APOKALIPSO

35.00

3.40

RAKIJA JUNAJTED

40.00

4.00

RUBIN KRUŠEVAC

50.00

5.00

RENORMALIZACIONA GRUPA

50.00

5.00

PINGVIN

50.00

5.00

 

 

Komentari

Ostavite komentar